مقاله تحقیقاتی بر زندگی و سرگذشت احمد شاملو

مقاله تحقیقاتی بر زندگی و سرگذشت احمد شاملو مقاله تحقیقاتی بر زندگی و سرگذشت احمد شاملو

دسته : بیوگرافی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 61 KB

تعداد صفحات : 105

بازدیدها : 424

برچسبها : تحقیق احمد شاملو بیوگرافی زندگی نامه

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله و تحقیق جامع سه فایل تحقیقی بر زندگی نامه و بیوگرافی احمد شاملو

دانلود مقاله و تحقیق جامع سه فایل تحقیقی بر زندگی نامه و بیوگرافی احمد شاملو

بخشی از تحقیق اول

احمد شاملو متولد ۲١ آذر ١۳۰۴، تهران.

شاعر، روزنامه نگار، مترجم شعر و رمان، محقق کتاب کوچه

رویدادهای مهم زندگی شاملو

احمد شاملو (ا. صبح / ا.بامداد) روز ٢١ آذر در خانه ی شماره ی ۱۳۴. خیابان صفی علیشاه تهران متولد شد.

دوره ی کودکی را به خاطر شغل پدر که افسر ارتش بود و هرچند وقت را در جایی به ماءموریت می رفت، در شهرهایی چون رشت و سمیرم و اصفهان و آباده و شیراز گذراند.

مادرش کوکب عراقی شاملو بود. پدرش حیدر.

دوره ی دبستان در شهرهای خاش و زاهدان و مشهد. اقدام به گردآوری مواد فرهنگ عوام.

دوره ی دبیرستان در بیرجند و مشهد و تهران.

از سال سوم دبیرستانِ ایرانشهرِ تهران به شوق ِتحصیلِ دستورِ زبان آلمانی به سال اول دبیرستان صنعتی می رود.

انتقال پدر به گرگان و ترکمن صحرا برای سرو سامان دادن به تشکیلاتِ ازهم پاشیده ی ژاندارمری.

در گرگان ادامه ی تحصیل در کلاس سوم دبیرستان.

شرکت در فعالیت های سیاسی در مناطق شمالِ کشور.

در تهران دستگیر و به زندان شوروی ها در رشت منتقل می شود.

آزادی از زندان. با خانواده به رضائیه می رود. به کلاس چهارم دبیرستان.

با آغاز حکومت پیشه وری و دموکرات ها، چریک ها به منزل شان می ریزند و او پدرش را نزدیک به دو ساعت مقابل جوخه ی آتش نگه می دارند تا از مقامات بالا کسب تکلیف کنند.

بازگشت به تهران و ترکِ کامل تحصیل مدرسی.

ازدواج.

مجموعه ی اشعار آهنگ های فراموش شده توسط ابراهیم دیلمقانیان.

هفته نامه ی سخن نو (پنج شماره).

داستان زنِ پشتِ درِ مفرغی.

هفته نامه ی روزنه (هفت شماره).

سردبیر چپ (در مقابل سردبیر راست) مجله ی خواندنیها.

شعر بلند ۲۳.

مجموعه ی اشعار قطع نامه.

۱۳۳۱

مشاورت فرهنگی سفارت مجارستان (حدود دو سال).

سردبیر هفته نامه ی آتشبار، به مدیریت انجوی.

۱۳۳۲

چاپ مجموعه ی اشعار آهن ها و احساس که پلیس در چاپخانه می سوزاند. (تنها نسخه ی موجودِ آن نزد سیروس طاهباز است).

ترجمه ی طلا در لجن اثر ژیگموند موریتس و رمان بزرگ پسران مردی که قلبش از سنگ بود اثر موریو کایی با تعدادی داستان کوتاهِ نوشته ی خودش و همه ی یادداشت های فیش های کتاب کوچه در یورش افراد فرمانداری نظامی به خانه اش ضبط شده از میان می رود و خود او موفق به فرار می شود. بعد از چند بار که موفق می شود فرار کند در چاپخانه ی روزنامه ی اطلاعات دستگیر می شود.

بخشی از مقاله دوم

احمد شاملو در سال 1304 ، یکشنبه 21 آذر در خیابان صفی علیشاه تهران متولد شد. دوره کودکی را به خاطر شغل پدرش که افسر ارتش بود و هر چند وقت را در جایی به مأموریت می رفت در شهرهایی چون رشت و سمیرم و ا صفهان و آباده و شیراز گذراند.

مادرش کوکب عراقی بود و پدرش حیدر.

شاملو کودکی بسیار بدی داشت کودکی بی نشاطی را گذراند و جوانی بی رحمانه تنهایی.

کسی را نداشت که راه و چاهی به او نشان دهد.

شاملو کلاس چهارم دبستان بود که در مشهد زندگی می کرد در همسایگی خانه ی شاملو یک خانواده متمول ارمنی می نشست که دو دختر داشت و هر دو مشق پیانو می کردند. احساس عجیبی که شاملو از این تمرین ها و به خصوص از صدای پیانو در او بوجود آمد یکسره او را هوایی موسیقی و دیوانه شنیدن آن قطعات موسیقی آن چنان آتشی در شاملو روشن کرد که سال های سال اصلاً زندگی او به کلی زیر و رو شد . موسیقی تمام وجودش را زیر و رو کرد و چون نمی دانست که موسیقی چنین حالتی در او بوجود می آورد شبیه نخستین احساس های ناشناخته بلوغ، ملغمۀ لذت و درد، مرگ و میلاد و خدا می داند چه... موسیقی، شوق و حسرت او شده بود. باری از حسرت و ناتوانی و یاس بر دلش بود. یاس او از وصال موسیقی و او بعد از آن دیگر هرگز رو نیامد. دیگر هیچ وقت بچه درس خوانی نشد لنگ لنگان با حداقل نمره ایی که می شد گرفت از کلاسی به کلاسی می رفت بی آنکه هیچ چیز بیاموزد. چون می دانست که باید حسرت موسیقی را با خود به جهنم ببرد. محیط خانوادگی همه چیز می توانست از او بسازد جز یک شاعرمحیط مدرسه تا دبستان بود یک جهنم و تادبیرستان بود یک گمراه کننده قضاوت خودش این است که شعر در او التیام یافتن زخم موسیقی است او می بایست یک آهنگساز بشود که فقر مادی و فرهنگی خانواده غیر ممکنش کرد. پدر بزرگ شاملو میرزا شریفخان عراقی، مرد باسواد کتابخوانی بود مردی به تمام معنا آراسته، با تربیت اشرافی قدیم که در دوره دیپلماتیک دوره تزار ساخته شده بود. کتابهایش به رگ جانش بسته بود. چند صندوق کتاب داشت و شاملو شروع کرد به خواندن کتابهایش و اولین چیزی که خواند قصه کوتاهی بود از هانری بورد و به نام مطرب و به ترجمه پرویز ناتل خانلری در نشریه کوچکی به اسم افسانه که مرتب برای پدربزرگ می آمد. این قصه کوتاه رمانتیک سه چهار صفحه ای که که فقط به خاطر کوتاهیش برای خواندن انتخاب شده بود. آتش مطالعه را در او روشن کرد و جانشین اندوه مایوسانه موسیقی شد.

شاملو یازده سال داشت که ادبیات با خواندن ترجمه یک قصه کوتاه همه شوق و شور او را به خودش اختصاص داد و در چهارده سالگی بهترین نویسنده نه فقط کلاس دوم که شاید همه دبیرستان بود، چون که انشاهایش سرصف برای شاگردان خوانده می شد.

بخشی از مقاله سوم

احمد شاملو و فعالیتهای سیاسی او

وی تحصیلات ابتدایی را در شهرهای خاش، زاهدان، مشهد گذراند و برای طی دوره متوسطه به تهران آمد و در دبیرستان ایرانشهر ثبت نام کرد و تا سال سوم در این دبیرستان درس خواند.

شاملو از ابتدای جوانی و شاید تحت تأثیر شرایط محیط، علاقه وافر به آلمانی ها ابراز می کرد و این شوق تا آن حد بود که برای تحصیل در دبیرستان صنعتی تهران (که استادان آلمانی در آن حضور داشتند) کلاس سوم دبیرستان را رها کرد و در کلاس اول دبیرستان صنعتی ثبت نام کرد.

شاملو در سال 1321 که در منطقه ترکمن صحرا می زیست فعالیت های سیاسی خود را آ غاز کرد و در سال 1322 که به تهران بازگشت، برای اولین بار دستگیر شد و به زندان رفت.

شاملو می کوشید حادثه نخستین زندان رفتن خود را از نظرها مخفی کند و حرف و سخنی در اطراف آن به میان نیاورد. اما هر گاه بر اساس ضرورت صحبت از آن به میان می آمد، زندانی شدن خود را محصول احساسات وطن پرستی افراطی (ناسیونال شوونیسم) معرفی می کرد. بعضی از دوستان او هم همین رویه را دنبال کرده و نوشته اند: ... شاملو حدود سال 1323، نوزده سالگی را به سبب اعتقادات شوونیستی در زندان متفقین گذرانیده است...

ماهنامه آدینه در این مورد می نویسد: اولین باری که احمد شاملو به زندان رفت، بسیار جوان بود و جالب آنکه مردمی ترین شاعر فارسی، برای بار اول به اتهام گرایشات فاشیستی و هواخواهی از آلمان هیتلری، به زندان افتاد.

گردانندگان ماهانه آدینه که در شمار هواداران درجه اول شاملو هستند سعی کرده اند او را به عنوان مردمی ترین شاعر شعر فارسی معرفی کنند و دلیل این گرفتاری و زندانی شدن وی را هواخواهی از آلمان هیتلری قلمداد نمودند و زیرپوشش یک راوی بی طرف، قسمت مهم واقعیت، یعنی دلیل اصلی و این نکته که احمد شاملو به خاطر جاسوسی برای آلمانی ها در زندانی که نیروهای شوروی در شهر رشت داشتند، حبس شده بود را از چشم خوانندگان خود پنهان کردند. ولی عناصر قدیمی و مسن تر و کسانی که روابط نزدیکتری با شاملو داشته اند نظیر فرهنگ فرهی تلویحاً به جاسوس بودن شاملو اشاره می کنند: ... شاملو هیچگاه از آلمانیها و هواداریش از آلمانیها یادی نمی کند، دورانی که به خاطر آنها زندانی شد...

او به جرم جاسوسی برای آلمانیها مدت 21 ماه در زندان ماند...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید