پروژه پایانی کنرل کننده های plc

پروژه پایانی کنرل کننده های plc پروژه پایانی کنرل کننده های plc

دسته : برق ،الکترونیک و مخابرات

فرمت فایل : word

حجم فایل : 406 KB

تعداد صفحات : 81

بازدیدها : 287

برچسبها : کنرل کننده plc

مبلغ : 14000 تومان

خرید این فایل

دانلود پروژه پایانی با عنوان plc جهت کنرل خطوط تولید و فرایندهای صنعتی با مثالهای متعدد

پروژه و پایان نامه PLC و کنترل فرآیندها توسط آن همراه با تصاویر، توضیحات کامل، مثالها و منابع پایانی

خلاصه:

Plc مخفف عبارت programming logic control می باشد. این سیستم وسیله ای است که متناسب با برنامه ای که دریافت می کند وظیفه ای خاص را اجرا می کند به عبارت دیگر plc نوعی کامپیوتر است که برنامه ای خاص را اجرا می کند.

با ظهور plc، تجهیزات و قطعات استفاده شده در کنترل فرایندهای صنعتی و خطوط تولید تغییر نموده و مدارهای رله کنتاکتوری و سخت افزاری حالت جامد کم کم جای خود را به کنترل کننده های قابل برنامه ریزی یعنی plc دادند.

امروزه در طراحی کنترل کننده خطوط تولید و فرایندهای صنعتی استفاده از مدارهای رله کنتاکتوری منسوخ گردیده و در اکثر کارخانه ها و مراکز صنعتی از سیستم plc اسنفاده می شود.

بدون تردید plc مهمترین و پر کاربردترین وسیله اتوماسیون در صنایع مدرن امروزی است.

در ماشین ها و خطوط تولید جدید کمتر موردی را می توان یافت که از کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی استفاده نشده باشد.

در حقیقت این وسیله بسیار قابل انعطاف که خود یک کنترل کننده کامل است به عنوان قطعه ای برنامه ریز در صنایع گوناگون کاربرد وسیعی یافته است به گونه ای که با پیشرفت تکنولوژی و حضور اتوماسیون در عرصه صنعت در طراحی کنترل کننده ها و مدارهای فرمان خطوط تولید و فرایندهای صنعتی استفاده از مدارهای فرمان قدیمی منسوخ گردیده و در اکثر مراکز صنعتی از کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی استفاده می گردد.

شرح مختصری بر رساله

Plc سیستمی است که متناسب با برنامه ای که دریافت می کند وظیفه ای خاص را انجام می دهد امروزه دز طراحی کنترل کننده های خطوط تولید و فرایندهای صنعتی از آن استفاده می شود به عنوان مثال در سالن پرس 3 ایران خودرو اتوماسیون خط شولر ساخت شرکت زیمنس و از نوع s7 و مدل cpu416-2dp که از پیشرفته ترین نوع plc ها به شمار می رود مورد استفاده قرار گرفته است.

PLC در یک نگاه

programmable logic controller :PLC که با نام programmable controller نیز شناخته می شود کنترل کننده برنامه پذیری است که از خانواده کامپیوتر ها به شمار می آید. این کنترل کننده که عمدتا در مقاصد صنعتی به کار می رود ورودی ها را می گیرد و بر اساس برنامه ای که در حافظه آن نوشته شده خروجی های لازم را برای ماشین یا فرایندی که تحت کنترل آن است صادر می نماید.

بنابراین در نگاه اول PLC از سه قسمت اصلی یعنی مدول های ورودی، CPU و مدول های خروجی تشکیل شده است. مدول ورودی سیگنالهای متنوع دیجیتال یا آنالوگ را از FIELD قبول می کند و سپس آنها را به سیگنال های منطقی (0 و 1) که برای CPU قابل پردازش باشد تبدیل می نماید. CPU مطابق با برنامه ای که قبلا کاربر در حافظه آن ذخیره کرده است دستورات کنترلی را اجرا کرده و خروجی لازم را به صورت سیگنال های منطقی به مدول های خارجی می فرستد. این مدول ها سیگنال های مذبور را به فرم دیجیتال یا با تبدیل به آنالوگ به تجهیزات FIELD مانند عملگرها (ACTUATOR) ارسال می نماید.

قبل از اینکه PLC در صنعت مورد استفاده قرار گیرد مدارهای کنترلی کاملا سخت افزاری بودند این مدارهای بر اساس رله ها طراحی و سپس سیم بندی می شدند. بزرگترین عیب این روش آن بود که کوچکترین تغییری در سیستم کنترل مستلزم تغییر سخت افزار و سیم کشی بود که علاوه بر هزینه زیاد زمان زیادی را نیز برای اجرا نیاز داشت بعلاوه در هنگام بروز خطا کار عیب یابی این مدارها چندان ساده نبود.

سیستم جدید؛ یعنی PLC، مسائل فوق را به همراه نداشت. به سادگی قابل برنامه ریزی بود و تغییر در سیستم کنترل با تغییر در نرم افزار برنامه کنترل به سهولت امکان پذیر می شد.

مزیتهای قوق همراه با مزایای دیگری چون کوچکتر شدن ابعاد سیستم کنترل، عیب یابی سریعتر، خرابی کمتر توانایی اجرای فانکشنهای پیچیده، توانایی تبادل اطلاعات با سیستم های دیگر و... موجب شد که مدارهای رله ای به سرعت میدان را برای حضور PLC خالی کنند.

اولین PLC ها در سال 1968ساخته شدند در دهه 70 قابلیت برقراری ارتباط به آنها اضافه شد در دهه 80 پروتکل های ارتباطی استاندارد شد و بلاخره در دهه 90 استاندارد زبانهای برنامه نویسی PLC یعنی استاندارد IEC1131 ارائه گردید. ...

مثال 3 : دو شاسی داریم اگر دستمان را روی شاسی یک قرار دهیم مقدار عددی که نشان داده می شود تا زمانی که دستمان روی شاسی است مقدارش زیاد می شود و اگر دستمان را روی شاسی دوم بگذاریم مقدارش کم می شود و وقتی که دستمان را بر می داریم مقدارش ثابت بماند:

تصویر مثال plc

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید