مقاله بررسی مدیریت مدرسه مدار

مقاله بررسی مدیریت مدرسه مدار مقاله بررسی مدیریت مدرسه مدار

دسته : -علوم انسانی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 49 KB

تعداد صفحات : 23

بازدیدها : 213

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 3800 تومان

خرید این فایل

مقاله بررسی مدیریت مدرسه مدار در 23 صفحه ورد قابل ویرایش

مقاله بررسی مدیریت مدرسه مدار در 23 صفحه ورد قابل ویرایش 

مقدمه:

از مشاغلی كه نقش بسیار مهمی در افزایش و كیفیت مصنوع جمع ساز دارد مدیریت سازمانی می‎باشد و از انواع مدیریت ها، مدیریت بر سازمان های آموزشی و پرورشی است بویژه در سطوح پایین آن كه ارتباط با درون داد و برون داد آن سیستم دارد و به عبارتی در تربیت و هدایت قشر نوپای جامعه سهیم می باشد، لذا مدیریتی را می طلبد كه به دور از هرگونه فشار روانی مخاطره آمیز باشد. فشار روانی در ابعاد و جنبه های مختلفی بر مدیران تأثیر می گذارد و متاثر از فرهنگ سازمان است.

فرهنگ سازمانی نشأت گرفته از مدیریت سازمانی می‎باشد از آنجا كه مدیر بر فرهنگ موجود در سازمان تأثیر می گذارد در این زمینه لازم است فرهنگ قوی ایجاد نماید تا نیروی انسانی موجود در واحد تحت سرپرستی او احساس آرامش و امنیت كنند.

 

مفهوم مدیریت فرایندمدار

مفهوم مدیریت فرایندمداری عبور مستمر كیفتی و رضایت دانش‌آموزان از طریق بهبود فرایند است. مدیریت فرایندمدار یك رویكرد سازمانی است كه با هدف ارتقای مستمر كیفیت جامع بهسازی روش‌ها و استفاده مطلوب از امكانات و بهره‌گیری از راهبردهای فرایندی عملكرد مدرسه را بهبود می‌بخشد. ص‌35

رویكرد نوین مدیریت، فرایند محور در مقابل نگاه مدیریت سنتی مبتنی بر درونداد كمك می‌كند تا مدیر مدرسه همه‌ی منابع و توانمندیهای مدرسه خود را به منظور ارتقای كیفی مدرسه به كار بندد. ص 35

نگاه نسبتی درونداد راه‌حل بسیاری از مشكلات و موانع و نواقص را در ورودی‌های سیستم جستجو می‌كند در حالیكه رویكرد فرایند مدار و نتیجه گرا معتقد است كه با تضمین كیفیت همراه به بهسازی و ارتقای فرایند و استراتژی‌های آن می توان بسیاری از انتظارات و نیازها را پاسخ داد.

در مفهوم سنتی مدیریت كار وقتی خوب انجام شده كه درصد قبولی از بالاترین میزان برخوردار باشد. طبق این مفهوم مدیران همه تلاش خود را به افزایش درصد قبولی دانش‌آموزان متمركز می‌كنند نه فرایند یادگیری.

در این نگرش سنتی مدیران و معلمان اغلب دانش‌آموزان را افراد بی‌انگیزه و ناتوان از شناخت نیازهایشان می‌دانند و در پاسخ به اعتراض دانش‌آموزان از وضعیت نمره درسی این جمله را بیان می‌كنند شما خوب درس نخواندید و به حرف معلم گوش ندادید. دانش‌آموزان نیز فكر می‌كنند كارشان فقط حفظ مفاهیم كتاب‌ها و آوردن نمره قبولی است نه بیشتر لكن در رویكرد فرایند مداری همه تلاش و هدف مدرسه و مدیر معطوف به رضایت دانش‌آموزان و توسعه یادگیری است.

مدیران فرایند مدار معتقدند تا وقتی رضایت دانش‌آموزان و معلمان حاصل نشده است در مدرسه كاری انجام نگرفته است در این مفهوم دانش‌آموز ارباب و سرور است.

طبق مفهوم مدیریت مدار رضایت همه كاركنان مدرسه بویژه معلمان مورد توجه قرار می‌گیرد.

مدارس كیفی جامع چیست؟

حسن ارتباط بین كاركنان از جمله معلمان و دانش‌آموزان و توسعه رفتار آنان در كلاس درس افزایش اثر بخشی مدرسه و كاربرد مفاهیم و ابزارهای مدیریت كیفیت جامع‌ از جمله عناصر مدارس كیفی جامع هستند.

در مدارس كیفی جامع وظیفه مشخص مدیریت سرو سامان دادن امكانات و منابع برای پاسخ به نیازهای خارج از مدرسه است. مدارس كیفی جامع به رهبران فرایند مدار احتیاج دارد كه آینده نگر بوده و پذیرای پیشنهاد‌ها و تجربیات جدیدی باشند.

مهارت كارگروهی در مدرسه:

همه معلمان و كاركنان مدرسه به طور موثر در برنامه های یادگیری و رضایت دانش‌آموزان و فعالیت‌های بهبود و ارتقای مستمر كیفیت نقش دارند. مدارس نمی‌توانند تنها به توانایی، قابلیت و هوش مدیران متكی باشند. بلكه همه كاركنان باید بسیج شوند و هر كس در حوزه فعالیت خود نسبت به بهبود شرح وظایف در جهت تعمیق یادگیری و رضایت دانش‌آموزان تلاش كند. بنابراین مدیران فرایند مدار برای ایجاد محیطی مشاركت پذیر باید نگرش خود را نسبت به سازماندهی كارها تغییر دهند. مدیران سنتی درونداد و وظیفه‌گرا كارهای روزانه و جاری را به معاونان و دیگر كاركنان مدرسه و كارهای بهبود مدرسه و روش های كار را به خودشان واگذار می‌كنند. ص 127

این نوع سازماندهی در كار خلاقیت و نوآوری را در كاركنان كاهش می‌دهد. ذوق و شوق كار را از بین می‌برد. فضای مدرسه به فضایی ساكت و سرد تبدیل می‌شود. در حالیكه هدف مدیریت مدار بهبود امور مدرسه از طریق تلفیق كار روزانه و كار بهبود كیفیت بخشی است به طوری كه همه كاركنان مدرسه این نگرش را كه «كار من نیست» از ذهن خود خارج كنند. ص 139

كفایت و شایستگی خویش را قوت می‌بخشد.

اغلب لازم است كه حاصل كارهای گذشته را مورد مطالعه و بررسی قرار داد و از اشتباهات گذشته به صورت تجارب آموزنده استفاده نمود. تردیدی نیست كه انسان به اشتباه گرفتار می‌شود اگر مدیر اشتباه ورا وسیله رشد و بهبود تلقی كند شكست و قصور در وضع فعلی سبب ایجاد اعتماد در او می‌گردد. زیرا تجارب حاصل از شكست كنونی برای افزایش كفایت و كاردانی او در موقعیت‌های آتی به كار خواهد رفت. ص 108

تا چه حد اعتماد به دیگران لازم است؟

یك رهبر باید به ارزش شخصیت دیگران مومن باشد. او باید معتقد باشد كه هر معلم یا دانش‌آموزی دارای ارزش است و می‌تواند منشأ خدمتی در سازمان باشد. و اگر كوتاهی در این خدمت فردی بشود به علت ناتوانی رهبر است. در صورتی كه مدیر خود به ارزش فردی معلمان معتقد باشد و معلمان هم یكدیگر را با تمام ضعف و قدرتهایشان بپذیرند این طرز فكر در كیفیت روابط اعضای سازمان تاثیر خواهد كرد. ص 109

معلمان همه با هم مشابه نیستند آناه علایق و تواناییهای مشابه ندارند اگر مدیری معتقد به ارزش شخصیت افراد است باید اختلافات فردی را بپذیرد و اشخاص را برای خدماتی كه می‌كنند محترم شمارد.

معلمانی كه سبب ناراحتی مدیران می‌شوند: معلم تنبل و كم‌كار، معلم بی‌حال و كم تاثیر، معلم مسن و سالخورده، معلم مستبد و ناموافق.

یكی از نامطلوبترین روشهایی كه مدیر سازمان را از همكارانش جدا می‌سازد بستن در اتاق كار خود به روی معلمان و اجازه ندادن ورود اشخاص به اتاق كار كه این باعث می‌شود دیگران او را خودخواه نامند و خاموش و خونسرد و دور از دسترس بدانند چنین وضعی باعث می‌شود علاقه و شوق و ابتكار از بین برود.

بعضی از افراد در انتظار نگه داشتن را امری می‌دانند كه باعث می‌شود آن را فردی متشخص و با اهمیت جلوه دهند. اما در اصل باعث می‌شود ایجاد خشم و تنفر در دیگران ایجاد شود.

وفای به عهد هم تاثیری مشابه با سرعت در عمل دارد معلمان چنین مدیری را غیرقابل اعتماد می‌دانند.

مدیر باید خود را به جای دیگران قرار دهد ببیند دیگران چه احساسی نسبت به او دارند. و واكنش آنان چه خواهد بود. چه مسائل خاصی در این باره برای معلمان به وجود می‌آید كه برای مدیر مطرح نمی‌شود.

مدیر دارای دو مسئولیت مهم است یكی در برابر كاركنان، یكی در برابر دانش‌آموزان 2) در برابر اولیاء این دو مسئولیت باید در تمام موارد و نحوه اقدام و كوشش مدیر را مشخص و معین سازد. مدیر هرگز نباید تصور كند كه فقط او از میان كاركنان نسبت به ترقی و پیشرفت و موفقیت دانش‌آموزان علاقه‌مند است.

یكی از دیگر وظایف این است كه مدیر افتخارات مكتسبه را به معلمان هم نسبت دهد این باعث می‌شود كه روشهای كهنه و قدیمی مورد عمل قرار نگیرند او به خوبی باید بداند كه پخش امتیاز افتخار میان معلمان باعث می‌شود كه افتخار بیشتری هم نصیب خودش شود.

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید