دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 15 KB
تعداد صفحات : 24
بازدیدها : 250
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 2000 تومان
خرید این فایلمقاله طبقه بندی اختلالهای روانی بر اساس DSMIV
بخشهایی از متن:
از مجموعه نظامهای طبقه بندی كه در حال حاضر مورد استفاده قرار می گیرند ، طبقهبندی چندمحوری به دلیل تكمیل محورهای تكمیلی و كمك و تشخیصی متعدد ، نظام مناسبی برای تشخیص و طبقه بندی فراهم می سازد . دو طبقه بندی چند محوری هر محور نشانگر آگاهیهای تكمیلی در مورد علایم ، سبب شناسی ، سطح سازگاری ، میزان استرس و ... است . تجدیدنظر چهارم راهنمای تشخیصی آماری اختلالهای روانی (DSM IV) یكی از نظامهای چندمحوری است كه در سال 1994 جانشین DSM IIIR شده است . آماده سازی DSM IV بنا به ضرورت و به طور تنگاتنگی با آماده شدن فصل پنجم «اختلالهای روانی و رفتاری» در ICD 10 كه به وسیلة سازمان جهانی بهداشت تهیه شده ، هماهنگ شده است و مشورتهای بین انجمن روان پزشكی امریكا و سازمان جهانی بهداشت به هماهنگی كدها و اصطلاحات منجر شده است .
در سیستم چند محوری ،ارزیابی بر اساس محورهای متعددی انجام می گیرد و هر محور به حوزة متفاوتی از اطلاعات مربوط بوده و متخصصان را در طرح ریزی درمان و پیش بینی نتیجه كمك می كند ، نظام چند محوری DSM IV برای این منظور پنج محور پیشنهاد كرده است . استفاده از این نظام ، ارزیابی نسبتاً نظام مند و جامعی را با توجه به اختلالهای روانی متعدد و شرایط طبی ، مشكلات روانی ، اجتماعی ، محیطی و سطح عملكرد فراهم ساخكته ، چهارچوب مناسبی را برای سازماندهی و ارتباط دادن اطلاعات بالینی در مورد یك شخص به دست می دهد و كاربرد مدل زیستی - روانی - اجتماعی را در شرایط بالینی ، تربیتی و پژوهشی امكان پذیر می كند .
محورهای DSM IV عبارت اند از :
محور I : اختلالهای بالینی یا شرایط دیگری كه ممكن است كانون توجه بالینی باشد .
محور II : اختلالهای شخصیت و اختلال عقب ماندگی ذهنی
محور III : بیماریهای جسمانی
محور IV : مشكلات روانی - اجتماعی ، و محیطی
محور V : ارزیابی كلی عملكرد
...
محور پنجم برای گزارش ارزیابی متخصصان از سطح كلی عملكرد فرد در نظر گرفته شده است و در طرح درمان و اندازه گیری تاثیر آن و پیش بینی نتیجه ،مورد استفاده قرار می گیرد. این گزارش می تواند با استفاده از مقیاس ارزیابی كلی عملكرد (GAF) فراهم شود . این مقیاس با توجه به عملكرد روانشناختی اجتماعی و شغلی درجه بندی می شود و نقص در عملكرد مربوط به محدودیتهای جسمانی یا محیطی را در بر نمیگیرد .
در موقع ارزیابی بر اساس مقیاس GAF ، سطح عملكرد در زمان ارزیابی در نظر گرفته میشود . از آنجایی كه درجه بندی عملكرد اخیر در واقع منعكس كنندة نیاز به درمان یا مراقبت است در برخی شرایط لازم می شود كه ارزیابی هم در موقع پذیرش و هم در زمان مرخص كردن در نظر گرفته شود .
علامت بارز نوروز هیستر ، از دست دادن غیرارادی كاركرد و یا اختلال كنش در فعالیت دستگاه عصبی ارادی و یا شعور آگاه است . اغلب ، علایم این بیماری به طور ناگهان و در اثر شرایط حاد و هیجانی بروز می كند ؛ مانند بی حسی یا فلج شدن دست و پا ، غش كردن و غیره . گاهی علایم هیستری به همان سرعتی كه پدید میآیند ؛ ناپدید می شوند و غالباً می توان آنها را با تلقین از بین برد و یا تقلیل داد . نوروز هیستری دو نوع دارد : هیستری تبدیلی و هیستری از هم گسستگی .
خرید و دانلود آنی فایل