مقاله تاثیر ویژگی شخصیتی و ذهنی در عملکرد شغلی

مقاله تاثیر ویژگی شخصیتی و ذهنی در عملکرد شغلی مقاله تاثیر ویژگی شخصیتی و ذهنی در عملکرد شغلی

دسته : مدیریت

فرمت فایل : word

حجم فایل : 16 KB

تعداد صفحات : 14

بازدیدها : 177

برچسبها : ویژگی های شخصیتی عملکرد شغلی ویژگی های ذهنی

مبلغ : 6000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی رشته مدیریت با عنوان بررسی تاثیر ویژگی های شخصیتی و ذهنی روی عملکرد شغلی

معرفی مقاله رشته مدیریت با عنوان بررسی تاثیر ویژگی های شخصیتی و ذهنی روی عملکرد شغلی

بخشهایی از متن مقاله

چکیده

در دو دهه اخیر، سازمانها به طور معناداری تغییر کرده اند و برای بقا در بازارهای جهانی رقابت می کنند. یکی از قابل توجه ترین تغییرات، تغییر از سمت کار به صورت انفرادی؛ به کار بر مبنای تیم است. از آنجایی که این سازمانها با فشارهای ثابتی جهت تطبیق مستمر با محیط های تجاری سازمانی مواجهند، جهت پاسخگویی به این فشارها، تیم های کاری می توانند موثر واقع شوند. از این رو، چگونگی انتخاب اعضای تیم ها امری درخور توجه است. تناسب فرد-گروه به معنای تناسب بین فرد تازه استخدام شده و گروه کاری است. با عنایت به اهمیت نحوه انتخاب اعضای این تیم ها، این مقاله بر آن است تا مشخص کند که در فرایند انتخاب اعضای گروه باید ویژگی تناسب اعضا با یکدیگر را مورد توجه قرار داد. این ویژگی تناسب از دو بعد فرهنگی (تناسب فرهنگی اعضای گروه با یکدیگر) و بعد شخصیتی (تناسب شخصیتی اعضای گروه با یکدیگر) مورد بحث قرار خواهد گرفت.

نظریه شخصیتی انتخاب شغل

از دیدگاه این نظریه انسان با توجه به ویژگی های شخصیتی خود شغلی را بر می گزیند که برآورنده نیازهایش باشد. افرادی که مشاغل یکسانی را انتخاب می کنند تا حدود زیادی ویژگیهای شخصیتی مشابهی دارند.

به نظر جان ال هالند هر کدام از انواع شخصیت نیازمند محیطی است که با آن خصوصیات هماهنگی و سازگاری داشته باشد و بیشترین امکان برای رشد و شکوفایی خود را فراهم آورد. او در این زمینه شخصیت افراد را به 6 نوع تقسیم می کند: 1- کاوشگر 2- هنرگرا 3- اجتماعی 4- واقع گرا 5-سنت گرا 6- سوداگرا.

تناسب فرد- سازمان

تناسب فرد - سازمان در سطح تحلیل سازمانی اعمال می شود و تناسب میان کارمند و فرهنگ سازمانی را مورد توجه قرار می دهد و با فرایند اجتماعی کردن سازمانی سر و کار دارد.

تناسب فرد- سازمان در هنگامی که افراد در این ارزشها مشترک باشند ایجاد می شود.

به طور ایده آل، هر سه نوع تناسب مهم هستند. سازمان باید تلاش کند تا بر هر سه نوع تناسب با در نظر گرفتن اینکه هر کدام چقدر بر انگیزش کارکنان و اثر بخشی سازمانی اثر می گذارند تأکید کند.

محققان تاکید می کنند که جنبه های گوناگون تناسب در مراحل مختلف استخدام تاثیر مهمی دارد. روی هم رفته، یافته ها نشان می دهند که تناسب فرد با سازمان، تناسب فرد با گروه، تناسب فرد با شغل، دارای رابطه مثبتی با عملکرد، رضایت شغلی و تعهد سازمانی و دارای رابطه منفی با ترک خدمت است.

با توجه به مباحثی که راجع به انواع تناسب مطرح شد، حال سعی می شود تا به این سوالات پاسخ داده شود: آیا در فرایند انتخاب اعضای گروه باید ویژگی تناسب اعضا با یکدیگر را مدنظر قرار داد؟ آیا اعضا باید با یکدیگر تناسب فرهنگی داشته باشند؟ آیا تناسب شخصیتی اعضا را باید مدنظر قرار داد؟ برای پاسخ دادن به این سوالات به دو مبحث تنوع فرهنگی در گروه و ویژگیهای شخصیتی اعضای گروه اشاره می شود.

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید