پایان نامه روانشناسی رابطه باورهای غیر منطقی و میزان اضطراب دانشجوان

پایان نامه روانشناسی رابطه باورهای غیر منطقی و میزان اضطراب دانشجوان پایان نامه روانشناسی رابطه باورهای غیر منطقی و میزان اضطراب دانشجوان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 1814 KB

تعداد صفحات : 102

بازدیدها : 457

برچسبها : باورهای غیر منطقی اضطراب پایان نامه

مبلغ : 9000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه روانشناسی بالینی بررسی رابطه بین باورهای غیر منطقی و میزان اضطراب در بین دانشجوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

پایان نامه جهت دریافت مدرک روانشناسی بالینی با عنوان بررسی رابطه بین باورهای غیر منطقی و میزان اضطراب در بین دانشجوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل

مقدمه

روان شناسی رویکردهای مختلفی دارد که یکی از آنها، روان شناسی شناختی است رویکرد شناختی بر نحوه ای که افراد از محیط خودشان آگاه می شوند نحوه ای که درک نموده و ارزیابی می کنند. یاد می گیرند، فکر می کنند، تصمیم می گیرند و مسائل را حل می کنند، تمرکز دارد این رویکرد بر روی فعالیتهای ذهنی هوشیار تمرکز دارد و در آن اعتقاد بر این است که تفکر یابد مفهوم وسیع تر شناخت نقش اساسی و مهمی را در چگونگی بروز رفتار آدمی ایفا می کند. گر چه افراد متعددی به رویکردهای شناختی کمک کرده اند اما دو نفر دراین حوزه مشهورترند: آرون بک و آلبرت الیس.

بک و الیس بر نقش فرایند تفکر آشفته در ایجاد رفتارهای ناسازگارانه تاکید دارند به عقیده بک، ویژگی فراگیر تعدادی از اختلال های روانی وجود افکار خودکار است عقاید بسیار محکمی که فرد حتی نمی داند آن ها به احساس های ناخشنودی و دلسردی منجر می شوند این افکار به صورت خود انگیخته پدیدار می شوند و نادیده گرفتن آن ها دشوار است افکار خودکار حاصل نگرش های کژ کار هستند یعنی قواعد یا ارزش های شخصی که افراد به آن ها اعتقاد دارند و در سازگارهای مناسب اختلال ایجاد می کنند.

الیس نیز یکی دیگر از روان شناسان شناخت گراست که پاره ای از مفاهیم نظریه های او در افکار و اندیشه های فلاسفه و متفکران قدیم ریشه دارد اگر منشا فلسفی نظریه الیس به برخی از فلاسفه به خصوص زنو ، سیسرو و اپیکتتوس بر می گردد. اپیکتتوس که در قرن 4 قبل از میلاد می زیست معتقد بود که انسان ها را اشیا برآشفته نمی کنند بلکه نگرشی که نسبت به امورپیدا می کنند آنها را آشفته می کند.

به اعتقاد الیس این عقاید است که در افراد مبتلا به اختلال های روانی، معمولا معیوب یا غیر منطقی هستند او آن ها را عقاید غیر منطقی نامید عقایدی درباره خود و دنیا که نامعقول غیر منطقی هستند، الیس نظریه غیر منطقی- هیجانی خود را که به مدل a- b- c مشهور است چنین ارائه داد که وقایع و رویدادها نیستند که باعث آشفتگی، پریشانی و یا اضطراب می شوند بلکه باور بر برداشت خود فرد از وقایع و پدیده هاست که باعث آشفتگی، پریشانی، اضطراب همچنین باعث به وجود آمدن مشکلات در زندگی شخص می شوند الیس تفکر غیر منطقی را که بر اصول دهگانه وی معروف اند به شرح زیر مطرح می کند:

1-انتظار تایید از دیگران، 2- انتظارات بیش از حد از خود، 3- سرزنش کردن خود و دیگران، 4- واکنش به درماندگی همراه با ناکامی، 5- بی مسئولیتی هیجانی،

6- نگرانی زیاد توام با اضطراب،7- اجتناب از رویارویی با مشکلات، 8- وابستگی، 9- درماندگی نسبت به تغییر، 10- کمال طلبی

اضطراب موضوعی است قدیمی که حتی مصریان باستان و نویسندگان قرون وسطی نیز وجود اضطراب را یکی از شرایط اصولی و اولیه زندگی انسان ها تلقی می کردند اضطراب نه تنها پدیده ای جهانی و فراگیر بلکه ناشی از انسان بودن ابنا بشر است کیست که در معرض تهدید مضطرب نشود.

به اعتقاد فروید اضطراب کنونی جهانی بهایی است که بشر امروزی بابت تمدن می پردازد مفهوم اضطراب در مکتب تحلیل روانی نقش برجسته ای دارد فروید اضطراب را درد روانی نامیده است یعنی همان گونه که اگر بدن دچار زخم و التهاب و بیماری شود اولین نشانه آن به صورت تب ظاهر می گردد اگر فردی دچار مشکل روانی شود اولین نشانه آن به صورت اضطراب جلوه گر می شود.

مضطرب بودن تا اندازه ای به عنوان بخشی از یک پاسخ مقابله ای طبیعی به مسائل زندگی روزمره در نظر گرفته می شود با این حال زمانی اضطراب شدید و یا نامتناجس با موقعیت باشد به عنوان یک اختلال و یا یک مشکل بالینی در نظر گرفته می شود.

در مورد اضطراب مارکس و لیدر با بررسی 22 مطالعه انجام شده در این زمینه برآورد کرده اند که تقریباً صددرصد جمعیت عمومی به حالت اضطراب دچار هستند.

وقتی در جامعه ای یک بیماری شایع می شود همه درصدد چاره جویی برای درمان و پیشگیری از شیوع آن هستند. حال هر چه این بیماری بر روح و جسم افراد آثار مخرب تری داشته باشد درمان آن نیز ضروری تر به نظر می رسد و شایسته است همگان با شناختی دقیق از این بیماری عوامل زمینه ساز آن را از بین ببرند و برای درمان آن بکوشند. در همین راستا در این پژوهش هدف بررسی رابطه بین باورهای غیر منطقی و میزان اضطراب در بین دانشجویان می باشد.

هدف کلی

بررسی رابطه بین باورهای غیر منطقی و میزان اضطراب در بین دانشجوان

اهداف جزئی

-مقایسه باورهای غیر منطقی دربین دختران و پسران دانشجو

- مقایسه باورهای غیر منطقی در بین دانشجویان رشته های مختلف

- مقایسه میزان اضطراب در بین دختران و پسران دانشجو

- مقایسه میزان اضطراب در بین دانشجویان رشته های مختلف

ویژگی های اضطراب

با استفاده از بعضی تعاریف می توان برای اضطراب ویژگی های زیر را ذکر کرد:

الف) حالت نگرانی ای است همراه انتظار خطری که در آینده به وقوع می پیوندد

ب) حالتی رنج آور و ناخوشایند است.

ج) منبع اضطراب غالباً مبهم است.

د) اضطراب همراه برخی از علایم و نشانه هاست.

رابطه اضطراب و ترس

در برخی تعاریف اضطراب ترس ذکر شده بود این بیانگر رابطه نزدیک بین این دو حالت روانی است این رابطه به حدی است که برخی این دو را چون دو لغت مترادف از یک ریشه و یک خانواده به کار می برند. حال باید برای روشن شدن موضوع ابتدا ترس را تعریف کرد و بعد به مشترکات و تفاوت های آن دو اشاره کرد:

ترس عبارت است از: حالت عاطفی بسیار پیچیده و غیر که با بسیاری از علایم اضطراب از جمله ضربان قلب و نبض، التهاب معده ای، عدم تمرکز اندیشه، سرگیجه، سردرد، انقباض شدید عضلات همراه است. با توجه به این تعریف به این نکته پی می بریم که بین ترس و اضطراب مشترکاتی وجود دارد. ...

فهرست مطالب پایان نامه

فصل اول

مقدمه

بیان مسئله

اهمیت و ضرورت پژوهش

هدف کلی

اهداف جزئی

فرضیه های پژوهش

متغیرهای پژوهش

باورهای غیر منطقی

اضطراب

فصل دوم

پیشینه پژوهش

مقدمه

تاریخچه تحول فکری الیس

ماهیت انسان

مفاهیم بنیادی نظریه الیس

مبنای فیزیولوریکی

مبنای روان شناختی

مفهوم اضطراب و بیماریهای روانی

باورهای غیر منطقی گانه از دیدگاه آلبرت الیس

راهبردهایی برای کشف اعتقادهای غیر منطقی

تکنیک های درمانی

روان درمانی

فرایند درمان

فنون و روش های درمان

کاربرد درمان عقلانی هیجانی

درمان عقلانی هیجانی

نقایص درمان عقلانیهیجانی

اضطراب

عملکرد سطح اضطراب

تعریف اضطراب

اضطراب طبیعی

مولفه های اضطراب

ویژگی های اضطراب

رابطه اضطراب و ترس

مشترکات اضطراب و ترس

تفاوت های اضطراب و ترس

همه گیر شناسی اضطراب

شیوه های بیان اضطراب

کارکردهای انطباقی اضطراب

سبب شناسی اضطراب

نظریه های رفتاری

نظریه های وجودی

نظریه های شناختی

نظریه یادگیری اجتماعی شناختی

نظریه های زیست شناختی

اختلالات اضطرابی

اختلال وحشت زدگی

عوامل وراثتی در اختلال وحشت زدگی

ویژگی های اختلال وحشت زدگی

اگروفوبیا

فوبیها

فوبیهای خاص

فوبی اجتماعی

اختلال وسواس فکری - عملی

اختلال استرس پس از آسیب

اختلال حاد

اختلال اضطراب

علائم اضطراب

تحقیقات داخلی

تحقیقات خارجی

فصل سوم

روش پژوهش

روش پژوهش

جامعه آماری

نمونه آماری

ابزار پژوهش

روش تجزیه و تحلیل داده ها

فصل چهارم

تجزیه و تحلیل داده ها

آمار توصیفی

فصل پنجم

بحث و نتیجه گیری

نتیجه گیری

محدودیت های پژوهش

پیشنهادات

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید